Skip to main content

Περιήγηση με δείπνο στο ηλιοβασίλεμα

5 Ώρες Διάρκεια

Αναχώρηση: 16:00 μμ ή 16:30 μμ ανάλογα με την ώρα δύσης του ήλιου.

1η στάση: Εγγαρές. Μουσείο Ελαιοτριβείου

Ένας όμορφος τρόπος για να ξεκινήσει η γνωριμία σας με το νησί της Νάξου. Σε αυτό το γραφικό, αγροτικό χωριό, τις Εγγαρές, όπου το νερό είναι άφθονο και η εύφορη γή ευλογημένη, τα ελαιόδεντρα συμπληρώνουν το ήρεμο ποιμενικό τοπίο. Τα δέντρα της ελιάς είναι συμβολικά συνδεδεμένα με τους Έλληνες και το Ελληνικό πνεύμα από απαρχής χρόνου. Κατά συνέπεια, το ελαιόλαδο ήταν, είναι και θα είναι το υγρό χρυσάφι για την Ελλάδα. Εδώ, σε αυτόν τον τόπο που βρίσκεται το Μουσείο Ελαιοτριβείου έχετε την ευκαιρία να δείτε και να γνωρίσετε μερικούς απο τους αρχαιότερους τρόπους εξαγωγής του ελαιόλαδου καθώς και τις χρήσεις του μέχρι και σήμερα.

 

2η σταση: Φλεριό. Το αρχαίο Ιερό και λατομείο μαρμάρου και οι Κούροι.

Καθώς αρχίζουμε να περπατάμε στην περιοχή του Φλεριού, οι αισθήσεις και τα συναισθήματά σας ξεχειλίζουν από τον εκπληκτικό καμβά που ζωγραφίζουν η Φύση μαζί με την Ιστορία. Σε αυτή την περιοχή, στα τέλη του 5ου αιώνα ΠΧ οι τότε κάτοικοι δημιουργούν μία ακμάζουσα κοινότητα σκαλίζοντας τα μάρμαρα του ορυχείου και δίνοντας τους τη μορφή των Κούρων, επιβλητικών ανδρικών αγαλμάτων που ζύγιζαν από 5 έως 7 τόνους το καθένα, και στις αρχές του 6ου αιώνα ΠΧ, τα αντίστοιχα γυναικεία αγάλματα  του ιδίου μεγέθους, τις Κόρες. Αυτά τα αγάλματα ήταν προσφορές (τάματα) στους θεούς και τις θεές εκείνης της λαμπρής εποχής. Σε αυτό το ορυχείο σκαλίστηκε ο περίφημος Κολοσσός των Ναξίων, ένας Κούρος ύψους 9μ, και από εκεί στάλθηκε με πλοίο στη Δήλο στο διάσημο σήμερα Ιερό του Απόλλωνα.

 

3η στάση: Τραγέα. Χαλκείον ή Χαλκί

Φτάσαμε στο Χαλκείο ή Χαλκί που βρίσκεται στην καρδιά της Νάξου και το περιβάλλουν ελαιώνες και περιβόλια από εσπεριδοειδή. Αυτό το χωριό ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού και χαρακτηρίζεται από κτήρια εξαίρετης νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής, Βυζαντινές εκκλησίες και πύργους από τον 6ο έως και τον 11ο αιώνα ΜΧ. Επισκευθείτε το παλαιότερο παραδοσιακό αποστακτήριο του νησιού όπου παράγεται μέχρι και σήμερα το γνωστό λικέρ της Νάξου, το Κίτρο. Κάντε την βόλτα σας και τα ψώνια σας στα μικρά μαγαζιά που βρίσκονται μέσα στα λιθόστρωτα του χωριού όπου θα βρείτε πολλούς παραδοσιακούς θησαυρούς όπως τοπικά τυριά, μέλι, σπιτικές μαρμελάδες και λικέρ φταγμένα από φρούτα και φυτά της ναξιώτικης γής.

4η στάση: Απείρανθος. Η αυθεντικότητα ανά τους αιώνες 

Καθώς φτάνουμε στην Απείρανθο, νιώθετε δέος από την θέα, αφού το χωριό είναι κτισμένο σε υψόμετρο 670μ και αγναντεύει το Αιγαίο. Οι πρώτες ιστορικές καταγραφές της Απεράθου, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, βρίσκονται γύρω στο 1420 ΜΧ και μπορείτε να το αιστανθείτε, να το δείτε με την πρώτη ματιά και να το ακούσετε στην «ντοπιολαλιά» καθώς περιδιαβαίνετε τα μαρμαρόχτιστα σοκάκια της.Το χωριό φιλοξενεί 5 μουσεία μέσα στα οποία η Ιστορία, η παράδοση, η λαογραφία και η Γεωλογία συμπεριπλέκονται, αποδεικνύοντας την αυθεντικότητά του. Θα θαυμάσετε την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των πετρόχτιστων πύργων και σπιτιών και την γνήσια, ευφάνταστη τέχνη του κεντήματος των γυναικών του χωριού επισκεπτόμενοι τον Συνεταιρισμό Γυναικών της Απειράνθου.

 

Τελευταία στάση: Ένα γευστικότατο ηλιοβασίλεμα με πανοραμική θέα

Αυτό το Fine Dining εστιατόριο είναι σκαρφαλωμένο στην άκρη ενός γκρεμού και ατενίζει το μαγευτικό Αιγαίο. Καθώς ο ήλιος βουτάει στη θάλασσα μεταμορφώνει το νερό σε μια υγρή παλέτα με όλα τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Απολαύστε την κάθε στιγμή! Αρχίστε με ένα δροσιστικό κοκτέηλ και νόστιμα ορεκτικά στον κήπο και συνεχίστε με το γευστικότατο δείπνο σας αφηνόντας και τα μάτια και το στόμα σας σε μιά γιορτή χρωμάτων και γεύσεων.

Ρομαντικό ή απλά χαλαρωτικό, η εμπειρία αξίζει!

Τα εισιτήρια για τα μουσεία και αλλού δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή της εκδρομής.

Το δείπνο και τα ποτά δεν περιλαμβάνονται στην τιμή της εκδρομής.